صادرات قیر به کشورهای مختلف دنیا از مبدا ایران، یکی از پرسودترین تجارت هایی است که از مسیر آبی و توسط کشتی های مختلف حمل کالا انجام می شود. برای انتقال این ماده به هر یک از بنادر دنیا، همانند سایر محموله های صادراتی، می بایست مجوزهای خاصی از مجموعه های ذیربط اخذ شده و به همراه مدارک ویژه صادرات این محموله، در هنگام بارگیری، انتقال و تخلیه قیر صادراتی به گمرک و بندر مبدا و مقصد ارائه شود.
چه مجوزهایی برای صادرات قیر باید اخذ شود؟
صادرات قیر مانند سایر مواد موجود در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، به اخذ مجوز ویژه صادرات از وزارت نفت وابسته است و بدون این مجوزها، امکان خروج هیچ حجمی از انواع قیر صادراتی از بنادر ایران وجود ندارد. برای دریافت این مجوز، باید شرایط زیر محیا باشد:
- فرد یا شرکت صادر کننده، می بایست سرمایه گذاری و فعالیت خود را طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران انجام دهد.
- افراد یا شرکت های متقاضی صادرات قیر از مبدا ایران، می بایست آموزش های مورد نیاز برای خرید قیر و صادرات آن در وزارت نفت طی کرده باشند.
- امکان خرید قیر و اخذ مجوز برای صادرات آن در حال حاضر و بنا به تصمیم دولت، صرفا از سازمان بورس امکان پذیر است و افراد متقاضی صادرات این ماده نفتی، می بایست بر اساس الزامات این سازمان، صلاحیت خرید و صادرات قیر را داشته باشند.
لیست مجوزهای صادرات قیر
لیست مجوزهای لازمه صادرات قیر به شرح زیر میباشد:
۱- کارت بازرگانی:
داشتن کارت بازرگانی برای کلیه صادرکنندگان الزامی می باشد، که از اتاق بازرگانی ایران دریافت میشود.
۲- مجوز سازمان بورس کالا:
به منظور شفافیت معاملات محصولات نفتی خرید قیر از طریق بورس کالا صورت می پذیرد و در اظهارنامه های گمرگی قیر بایستی محل مجوز بورس ذکر گردد.
۳- مجوز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
با توجه به نرخ ترجیحی محصولات نفتی در داخل کشور و اینکه قیر از مشتقات نفت می باشد بایستی تأییدیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اخذ گردد. این تاییدیه که در اظهارنامه های گمرکی با کد رهگیری ثامن مشخص می گردد. سامانه ثامن برای جلوگیری از قاچاق محصولات نفتی و پتروشیمی توسط افراد سودجو؛ از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه اندازی شده است. با توجه به این سامانه به راحتی می توان ثبت و پیگیری تمامی معاملاتی که از فرآورده ها و مشتقات نفتی و پتروشیمی صورت می گیرد را انجام داد.
۴- مجوز استاندارد ملی:
قیر صادراتی بایستی براساس استانداردهای ملی و بین المللی تولید گردد. بدین منظور سازمان ملی استاندارد با نمونه برداری از قیرهای صادراتی انطباق قیر صادراتی با استانداردها را کنترل می نماید.
۵- گواهی مبدا (Certificate of Origin):
در صورت درخواست خریدار کالا گواهی مبدا از اتاق بازرگانی ایران صادر میشود تا کشور مبدا قیر را مشخص گردد.
۶- مجوزهای خاص کشور مقصد (در صورت نیاز):
برخی کشورها ممکن است مجوزهای خاصی “مانند ثبت در لیست تأمینکنندگان معتبر” برای واردات قیر نیاز داشته باشند. لذا حتما از خریداران خود در خصوص مجوزهای خاصی که واردات قیر به آن کشور نیاز دارد پرسش نمایید تا پیش از ارسال کالا نسبت به اخذ مجوزهای مورد نیاز اقدام نمایید.
سفارش صادرات قیر به اقصی نقاط جهان
شرکت کشتیرانی اعتماد دریای پارس، افتخار دارد که انواع مختلف قیر صادراتی مورد نظر شما را از بنادر مختلف در ایران یا هر یک از نقاط مد نظر شما در دنیا بارگیری کرده و در کمترین زمان ممکن و با قیمت بسیار مناسب در مقایسه با سایر شرکت های حمل کالا، از مسیر دریایی به بنادر مختلف در اقصی نقاط جهان انتقال دهد. شما می توانید برای استعلام هزینه و زمان مورد نیاز برای ارسال انواع مختلف قیر صادراتی مورد نظر خود به کشورهای مختلف، با کارشناسان ما در شرکت اعتماد دریای پارس تماس حاصل فرمایید.